Diagnostik Arıza Tespiti

Diagnos, halk arasında bilinen ismiyle arıza tespit bir aracın veya cihazın neresinde sorun olduğunu tespit etmek için yapılan işleme verilen isimdir.

Diagnos / Arıza Tespit

Genellikle otomotiv endüstrisinde kullanılan bu işlem diğer endüstrilerde de zaman zaman kullanılabilir. Arızaların büyümeden tespit edilmesi daha büyük sorunların ve masrafların önüne geçebilir. Aynı zamanda diagnostik testlerin geri dönüşü olmayan arızaları önlediği de tecrübe ile sabittir. Diagnos işlemini firmamız olan Aydın Barutçudizel servisi bünyesinde uzman kadromuz ile birlikte yapıyoruz. Aynı zamanda servisimizde bulunan arıza tespit cihazları ile birlikte aracınızı sisteme bağlayarak teknolojik bir şekilde diagnostik testler de yapabiliyoruz. Arıza tespit işleminin bilgisayar tabanlı yapılmasının en önemli yanı doğruluk payının son derece yüksek olmasıdır. Buna ek olarak bilgisayar tabanlı arıza tespit işlemlerinde çıkan arızaların çözümünü görmek de oldukça basittir. Bu durumda uzman kadromuza sadece sorunun en uygun ve en kaliteli çözümünü siz müşterilerimizin araçlarına uygulamak kalır.

Arıza tespiti aracın performansı üzerinde de oldukça etkilidir. Arıza tespitinin tavsiye edilen zaman aralığı periyodik olarak altı ayda bir veya 10.000 km’de bir yapılmasıdır. Örnek olarak aracınızın enjektörlerinde bir problem olduğunda araç fark edilmese de daha fazla yakıt tüketir ancak verimsiz bir şekilde gider. Ancak sürücünün bunu direkt olarak fark etmesi o kadar da kolay değildir. Bu durumda periyodik bakımlarda enjektör arızaları kolaylıkla ortaya çıkabilir. Bu sebepten dolayı Barutçu dizel servisi olarak sizlere periyodik bakımı ve performanslı sürüş keyfini öneriyoruz.

Diagnos Test Nedir?

Diagnostik test,otomotiv endüstrisinde araçların ve iş makinelerinin performansını ölçmede önemli bir rol oynar. Potansiyelini gösteremeyen araçların istikrarsızlık sebepleri diagnostik testlerle oldukça kolay bir şekilde ortaya çıkabilir. Diagnostik testin yapım aşamasında ilk olarak araç içerisindeki elektronik kontrol ünitesi ile arıza tespit cihazı arasında bir bağlantı kurulur. Daha sonra ise araç içindeki hata kodu okuyucusu cihaza sinyaller yollar ve ekranda aracın durumu gözlemlenebilir hale gelir. Bu işlemler sonucunda aracın mevcut performansı ve potansiyel performansı karşılaştırılarak hatalı bir durum olup olmadığı gözlemlenir. Cihazın araca yaptığı tarama sonrası nokta nokta nerelerde hata olduğu ekranda belirir. Bu noktada servisimizde bulunan uzman ve kabiliyetli teknisyenlerimiz hataları değerlendirerek uygun çözüm yollarını araştırmaya koyulur. Bu işlemin en büyük artısı hataların doğru tespit etme olanağının diğer sistemlere oranla oldukça yüksek olmasıdır. Hataların doğru tespiti ile birlikte doğru çözümler uygulanarak uzun vadeli onarım yapılmış olur. Siz değerli müşterilerimiz için en uygun bakım ve onarım yollarını izleyen firmamız, ihtiyacınız olan her alanda her zaman yanınızdadır.

Diagnostik Test Nasıl Yapılır?

Modern hayatta teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi, otomotiv endüstrisinde de oldukça büyük çaplı gelişmelere destek olur. Özellikle arıza tespit alanında araçların ve makinelerin sorunlarının tespit edilmesi adına diagnostik testlerde de farklı gelişmeler yaşanır. Geçmişte göz ile yapılan testler günümüzde bilgisayar destekli arıza tespit cihazlarına yerini bırakır. Müşterilerimizin en sık sorduğu konulardan biri olan “Diagnostik test nedir?” sorusunun cevabı, bilgisayar destekli arıza tespit cihazlarıdır. Bizim de bu gelişmelerden yararlanarak servisimizde kullandığımız arıza tespit cihazları mevcuttur. Bu cihazları araçların elektrik kontrol ünitelerine bağlayarak siz değerli müşterilerimiz için arızaların ne olduğunu kolay bir şekilde öğrenebiliyoruz. Bunun bir sonucu olarak doğru teşhislerle arızaları çözebiliyor, zamandan ve maddiyattan tasarruf sağlayabiliyoruz. Arızaların yanlış tespiti durumunda yapılan hatalı ve gereksiz tamir işlemleri ile müşterilerimizin bütçesini yormaktan kaçınıyoruz.

Hemen Ara Yol Tarifi
X